Sportchiropractie bij LaFlamme

 Of sport nu een hobby is, een manier om fit te blijven of werk, het is belangrijk dat je lichaam optimaal functioneert om de extra belasting die sport met zich meebrengt aan te kunnen.’

Het voorkomen en behandelen van sportblessures en het verbeteren van sport performance is de missie van Sportchiropractie LaFlamme. De specialistische en unieke kennis van onze chiropractoren is tot ver buiten Breda bekend. Professionele en recreatieve sporters uit West-Brabant en daarbuiten weten ons te vinden. in ons Sport Medisch Centrum Back in Motion aan de Thoornseweg in Bavel hebben we verschillende behandelkamers en een oefenruimte. We werken er samen met Ragas en Sip Sportfysiotherapie en Cesartherapie Breda.  Samen met sporter en trainer gaan we voor een zo snel mogelijk functieherstel. Dit  door een combinatie van onderzoek, Functional Movement Screens, behandeling, en specifieke oefeningen, bijvoorbeeld voor rompstabiliteit.

Ook met een perfect trainingsschema kunnen blessures ontstaan of prestaties verminderen. Pijn kan het signaal zijn dat er iets beschadigd of disfunctioneel is. Bijvoorbeeld door een (terugkerende) blessure, overbelasting of een ongeval. Als je gewoon doorgaat, kunnen andere spieren en gewrichten problemen krijgen door een onjuist compenserend bewegingspatroon of verkeerde belasting. Het is belangrijk dat de oorzaak van de disfunctie ontdekt en verholpen wordt. Dat doet LaFlamme op zijn eigen deskundige en ludieke wijze.

Onze kennis gaat verder dan behandeling van je wervelkolom. Wij zijn bij uitstek gekwalificeerd voor behandeling van alle gewrichts- en spierklachten die uit een blessure  kunnen voortkomen. Van een hamstring- of achillespeesblessure tot een schouderprobleem.

Wij passen de wetenschappelijk bewezen bewegingstests  toe. Naast vele recreanten behandelen wij topsporters onder wie schaatsers, wielrenners, autoracers, atleten, voetballers, hockeyers en tennissers.

 

Geregistreerd Chiropractor

Behandeling van o.a.:

UA-114314012-1